- 
      Koszyk jest pusty
 - 
      x
 
						
						- 
      Koszyk jest pusty
 - 
      x
 
- 
              
Księga Dobrych Praktyk dla sklepu spożywczego pliki .doc
 
              | Wysyłka w ciągu | natychmiast | 
| Cena przesyłki | 0 | 
Księga Dobrych Praktyk GMP/GHP dla sklepu spożywczego. Zawiera wszystkie potrzebne instrukcje dobrych praktyk GMP/GHP wraz z formularzami.
Oferowane dokumenty są wysyłane w postaci edytowalnych plików .doc, które można łatwo odtworzyć na każdym komputerze z zainstalowanym pakietem Office. Plik z dokumentacją może być wysłany na adres mailowy lub na wskazany adres pocztowy w formie płyty CD.
Podstawowym warunkiem skutecznego wdrożenia systemu HACCP jest wcześniejsze opracowanie i stosowanie zasad dobrej praktyki higienicznej GHP i dobrej praktyki produkcyjnej GMP jako wstępnego warunku istniejących systemów zapewnienia jakości żywności. Księga Dobrych Praktyk GMP/GHP stanowi przewodnik po zasadach dobrych praktyk produkcyjnych i dobrych praktyk higienicznych, porządkuje systemową dokumentację, która powstała podczas wdrażania zasad systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.
Przygotowana przez audytora systemu HACCP Wzorcowa Księga Dobrych Praktyk GMP/GHP z dokumentacją jest zbiorem dokumentów opisujących wytyczne, praktyki sanitarne i produkcyjne obowiązujące w zakładzie oraz zawiera formularze służące do dokonywania zapisów i do monitorowania systemu.
Oferowaną Księgę GMP/GHP można zakupić w formie plików .pdf lub .doc.
| 
  01  | 
 
  Instrukcja zachowania higieny na stanowisku pracy w sklepie  | 
 
| 
  02  | 
 
  Instrukcja higieny osobistej pracowników  | 
 
| 
  03  | 
 
  Instrukcja mycia i dezynfekcji rąk  | 
 
| 
  04  | 
 
  Instrukcja higienicznego korzystania z WC dla pracowników  | 
 
| 
  05  | 
 
  Instrukcja utrzymania porządku i czystości w sklepie oraz jego otoczeniu  | 
 
| 
  06  | 
 
  Instrukcja mycia sali sprzedaży  | 
 
| 
  07  | 
 
  Instrukcja mycia i dezynfekcji krajalnicy  | 
 
| 
  08  | 
 
  Instrukcja mycia urządzeń i sprzętu drobnego  | 
 
| 
  09  | 
 
  Instrukcja Rozmrażania i mycia urządzeń chłodniczych  | 
 
| 
  10  | 
 
  Instrukcja zaopatrzenia sklepu w wodę  | 
 
| 
  11  | 
 
  Instrukcja zabezpieczenie sklepu przed szkodnikami  | 
 
| 
  12  | 
 
  Instrukcja postępowania w przypadku wyników badania wody niezgodnych z wymaganiami  | 
 
| 
  13  | 
 
  Instrukcja usuwania śmieci, odpadów i ścieków  | 
 
| 
  14  | 
 
  Instrukcja przyjęcie towaru do sklepu, magazynowanie i ekspozycja  | 
 
| 
  15  | 
 
  Instrukcja konserwacji maszyn i urządzeń  | 
 
| 
  16  | 
 
  Instrukcja postępowania w przypadku powiadomienia w systemie RASFF  | 
 
| 
  17  | 
 
  Instrukcja szkolenia personelu  | 
 
| 
  18  | 
 
  Instrukcja przyjęcia urzędowej kontroli osób wizytujących zakład  | 
 
| 
  R01  | 
 
  Harmonogram mycia i dezynfekcji sali sprzedaży i sprzętu drobnego  | 
 
| 
  R02  | 
 
  Karta kontroli obecności szkodników  | 
 
| 
  R03  | 
 
  Rejestr przyjęcia towaru  | 
 
| 
  R04  | 
 
  Rejestr dostawców  | 
 
| 
  R05  | 
 
  Karta szkoleń  | 
 
| 
  R06  | 
 
  Rejestr rozmrażania i mycia urządzeń chłodniczych  | 
 
| 
  R07  | 
 
  Rejestr pracowników zapoznanych z Instrukcjami Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej  |