• Księga Dobrych Praktyk

GMP - Dobra Praktyka Produkcyjna

GHP - Dobra Praktyka Higieniczna

Dobra Praktyka Produkcyjna i Higieniczna są punktami wyjścia dla innych systemów zapewnienia jakości. Są to pojęcia o podobnym znaczeniu i określają zespół działań, które eliminują fizyczne, chemiczne, biologiczne i mikrobiologiczne zagrożenia zdrowotne na linii całego procesu produkcji i dystrybucji żywności.

W krajach zachodnich systemy GMP i GHP były wdrażane przed opracowaniem zasad systemu HACCP, przy czym obydwa systemy miały status systemów urzędowo zalecanych. W Polsce, przed wprowadzeniem obowiązku stosowania systemu HACCP, należy w pierwszej kolejności zabezpieczyć zakładach produkcji spożywczej realizację podstawowych zasad systemów GMP i GHP, odnoszących się do:

  • utrzymania dobrego stanu technicznego zakładu, pomieszczeń, maszyn i urządzeń,
  • zapewnienia odpowiednich warunków magazynowania surowców i wyrobów gotowych,
  • zabezpieczenia zakładu przed insektami, gryzoniami, owadami i innymi zwierzętami, które mogą stanowić zagrożenie zdrowotne żywności,
  • przestrzegania procedur mycia i dezynfekcji pomieszczeń, maszyn i urządzeń.
  • przestrzegania wymogów higieny osobistej i szkolenia pracowników.

Zapraszamy do zapoznania się z gotowymi opracowaniami Dobrych Praktyk Higienicznych i Produkcyjnych GMP/GHP.

HACCP + GHP/GMP dla wypieków gruzińskich - chaczapuri Dokumentacja zawiera Księgę HACCP (między innymi schemat technologiczny - diagram + opis), Plan HACCP (analiza...
Wysyłka w ciągu natychmiast
119.55
szt. Do przechowalni
Kompletna dokumentacja HACCP + GHP/GMP dla przedszkola / stołówki. Wszystkie potrzebne dokumenty dla sanepidu. Analiza zagrożeń + instrukcje higieny.
Wysyłka w ciągu natychmiast
199.00
szt. Do przechowalni
Kompletna dokumentacja HACCP GHP/GMP dla sanepidu. Wzór dla lodziarni - lody gałkowe. Wszystkie dokumenty, które są potrzebne do sprzedaży lodów gałkowych. Księga HACCP, instrukcje GHP/GMP, procedury HACCP.
Wysyłka w ciągu natychmiast
199.00
szt. Do przechowalni
Wzorcowa dokumentacja dla punktu sprzedaży waty cukrowej, popcornu oraz gotowanej kukurydzy.
Wysyłka w ciągu natychmiast
162.60
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu natychmiast
128.38 -4% 123.00
szt. Do przechowalni
Dokumentacja HACCP produkcja kanapek. Prosta dokumentacja dla małej firmy, która wytwarza kanapki. Komplet dokumentów HACCP na potrzeby sanepidu.
Wysyłka w ciągu natychmiast
199.90
szt. Do przechowalni
Komplet dokumentacji HACCP + GHP/GMP dla produkcji i sprzedaży miodu. Dokumenty HACCP dla właścicieli pasieki, którzy chcą zgłosić działalność do sanepidu i w pełni legalnie sprzedawać swoje wyroby.
Wysyłka w ciągu natychmiast
224.10
szt. Do przechowalni
Kompletna dokumentacja HACCP dla gastronomii typu kebab. Dokumentacja dla kababu z dowozem własnym samochodem. Dokumenty wysyłane są w plikach .doc . Księga HACCP kebab
Wysyłka w ciągu natychmiast
199.00
szt. Do przechowalni
Przedmiotem sprzedaży jest Zakładowa Księga Dobrych Praktyk przeznaczona dla baru, w którym sprzedawany jest alkohol i napoje.  Podstawowym warunkiem skuteczne...
Wysyłka w ciągu 1
83.80
szt. Do przechowalni
Wszystkie instrukcje GMP/GHP niezbędne do prowadzenia cukierni. Nieodłącznym elementem oferowanych instrukcji są również formularze.
Wysyłka w ciągu natychmiast
83.80
szt. Do przechowalni
Niezbędna dokumentacja Dobrych Praktyk do prowadzenia działalnosci gastronomicznej. Oferta obejmuje wszystkie niezbędne instrukcje, zapisy i formularze GHP i GMP.
Wysyłka w ciągu natychmiast
83.80
szt. Do przechowalni
Oferujemy gotową Księgę Dobrych Praktyk dla lodziarni. Można zakupić dokumenty zarówno oferujące lody gałkowe jak i lody z automatu (świderkowe, włoskie...) Jeżeli ...
Wysyłka w ciągu natychmiast
83.80
szt. Do przechowalni

Fundamentem Bezpieczeństwa Żywności są Dobre Praktyki Higieniczne